Kontakt

Lindhagensgatan 120
Box 30052
104 25 Stockholm
Sverige
Telefon: 08-634 50 00
Kontakta oss

Broschyrer om Aubagio

  • Skriv ut
  • Larger Smaller

    Teckenstorlek

  • Uppdaterad : 2016-09-04

Här finns patientinformation som du kan ladda ner och skriva ut. Om du vill beställa någon av våra broschyrer så går det bra att maila till oss. Du kan också be din MS-sköterska om den information du behöver. 

Aubagio patientinformation

Den här broschyren är avsedd för dig som har skovvis förlöpande multipel skleros (MS) och har blivit ordinerad AUBAGIO (teriflunomid) 14 mg en gång per dag av din läkare. Du får en kort bakgrund till sjukdomen och hur du kan påverkas av det som händer i kroppen. Vi berättar också om AUBAGIO, hur läkemedlet fungerar, vilka effekter du kan förvänta dig och vilka eventuella biverkningar som är vanligast. Vi ger även tips och råd om vad du bör tänka på och beskriver hur behandlingen går till.

Tillsammans är vi starkare

Det här är en broschyr med information till de som lever nära någon med multipel skleros. Syftet med broschyren är att visa hur viktiga vänner och familj är för någon med MS, och hur stödet gör att ni tillsammans blir starkare. Först ger vi en kort översikt om vad MS är, hur sjukdomen kan påverka den som är drabbad och de runt omkring. Vidare sätter vi fokus på rollen som den som närstående har och vilka vanliga känslomässiga reaktioner som kan uppstå. Till slut ger vi tips och råd kring hur den anhöriga kan hantera situationen. Broschyren är framtagen av Sanofi Genzyme, i samarbete med MS-Senteret Hakadal AS.

Ladda ner broschyren 'Tillsammans är vi starkare' som PDF här

AUBAGIO påminnelsekort

Provtagning ska ske var 14:e dag under de första 6 månaderna, därefter varannan månad. På det här påminnelsekortet kan du skriva ner de datum då du ska ta dina prover. Det kan också vara bra att lägga in en påminnelse, till exempel i din mobil eller kalender. 

Ladda ner påminnelsekortet som PDF här